Środowisko hotelarskie apeluje do rządu, aby restauracje hotelowe były zwolnione z nakazu przyjmowania klientów wyłącznie w trybie ,,na wynos”


1 Udostępnienie
Subksrybuj nas na Google News

Jak wiadomo od dzisiaj, tj. 24 października wszystkie lokale gastronomiczne mają zakaz przyjmowania swoich klientów stacjonarnie. W związku z tym rozporządzeniem branża hotelarska również musi dostosować się do tych reguł.

Członkowie Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego wysłali list do premiera z prośbą o wyłączenie ich z tego zakazu. Zdaniem Izby bezpieczniejsza jest obsługa gości w hotelowej restauracji, oczywiście pod warunkiem zachowania norm sanitarnych, niż skazanie ich na samodzielne szukanie wyżywienia. Sekretarz generalny IGHP Marcin Mączyński oświadcza, że hotele są już wyspecjalizowane w bezpiecznej obsłudze gastronomicznej.

Członkowie Izby przekonują, że w związku z pandemią frekwencja w hotelach i tak jest bardzo mała. Oznacza to, że dostosowanie się do obostrzeń nie powinno być problemem.

Czytaj także Drugi lockdown przed świętami i trzecia fala na wiosnę? Premier – to bardzo prawdopodobne


Podoba Ci się ten artykuł? Udostępnij!

1 Udostępnienie

Jaka jest Twoja reakcja ?

PŁACZĘ PŁACZĘ
0
PŁACZĘ
ALE WPADKA ALE WPADKA
0
ALE WPADKA
ZABAWNE ZABAWNE
0
ZABAWNE
WOW WOW
0
WOW
NIE LUBIĘ NIE LUBIĘ
0
NIE LUBIĘ
HAHA HAHA
0
HAHA
LUBIĘ TO LUBIĘ TO
1
LUBIĘ TO
NIE WIERZĘ NIE WIERZĘ
0
NIE WIERZĘ